петък, 7 март 2014 г.

Лидер

http://backstreet.bg/

На първо място искам да кажа, че е много трудно, особено в днешно време да се открие лидер в истинския смисъл на думата. Според мен лидерът трябва да притежава на първо място харизма. Има някои хора, които още като влязат в помещение, няма как да останат незабелязани. Т.е. лидерът според мен трябва да умее да привлича вниманието и то още преди да е заговорил или да е направил каквото и да било.Също така  един лидер според мен трябва да е умее да говори - да бъде оратор и да интригува съзнанието на хората.Всичко това се отнася по-скоро за качествата, които биха помогнали на лидера да привлече обкръжение.


А следващия момент е да запази това обкръжение и да не го разочарова. Затова мисля, че лидерът трябва да е сериозен и да може да му се има доверие, да се разчита на него.
     И все пак, като заключение, искам да кажа, че все пак е малко относително какъв трябва да е лидерът, защото това зависи от групата, на която той би бил тартор. Мисля, че лидер е най-добрия човек от група хора, които имат сходни интереси, а какво точно означава "най-добрия", мисля, че се определя от въпросните интереси на хората.
 Да, има нещо вярно, че лидерите са навсякъде около нас или всъщност дали е така. Има изключително много личности, които се "коронясват" за такива, а всъщност не стават. Човек се ражда лидер. Един истински такъв никога няма да каже "хора - направете  го", а ще се обърне към "своите" с думите "хайде да го направим". Истинският лидер ще следи работния процес пряко и ще участва в него по същия начин. Да, безспорно е, че човекът, който играе ролята на лидер (работодател, началник, шеф...) трябва да всява респект у хората си и това именно няма как да се случи ако този т. нар. лидер просто "си седи" безучатстно и само да дава команди.
   Винаги по-високостоящите хора в йерархията създават едно такова особено чувство на завист и злоба у хората, "нашият човек", който го раздава лидер трябва да бъде малко или много равен с тези хора както на комуникативно, така и на профисионално равнище (извършване на работния процес). Тогава той просто става един от тях в съзнанието им и същевременно с това ръководната дейност е на лице. 

Професионални SEO услуги

Няма коментари:

Публикуване на коментар